Varstvo
podatkov

Varstvo podatkov

Politika zasebnosti in piškotki

Zahvaljujemo se vam za obisk naše spletne strani. Zagotavljanje varstva podatkov naših strank in uporabnikov v Pierre Fabre postavljamo na sam vrh seznama prioritet.
Ta politika varstva zasebnosti pojasnjuje, katere podatke zbiramo ob vašem obisku ter uporabi naše spletne strani in kako pridobljene podatke obdelujemo.
Spodaj so vam na voljo neposredne povezave do informacij, ki jih iščete.

 

Kdo smo?

Spletno stran www.ihscoring.com upravlja podjetje Pierre Fabre Dermatologie (v nadaljevanju: PFD ali mi), ki je tudi upravljavec katerihkoli osebnih podatkov, zbranih za spodaj opisane namene.
Prosimo vas, da pozorno preberete to politiko varstva zasebnosti, da boste seznanjeni s pogoji obdelave vaših osebnih podatkov ob obisku naše spletne strani. Politiko varstva zasebnosti lahko Pierre Fabre kadarkoli posodobi, vendar bo na spletni strani vedno prikazana zadnja verzija le-te. Predlagamo vam, da to politiko varstva zasebnosti berete redno.

 

Podatki, ki jih zbiramo:

Odvisno od storitev, ki jih ponuja naša spletna stran in ki jih vi uporabljate, vaših izbir in konfiguracije vašega računalnika (v zvezi s piškotki in drugimi sledilci), lahko Pierre Fabre zbira in obdeluje naslednje osebne podatke:

  • ko obiščete našo spletno stran, naš strežnik samodejno zbira določene, v brskalniku ali napravi generirane podatke, vključno z, a ne omejeno na: vaša domena, naslov IP, datum, čas in trajanje obiska, vrsta brskalnika, operacijski sistem in obiski na spletni strani;
  • teh samodejno zbranih podatkov ne uporabljamo za identifikacijo uporabnikov in jih ne povezujemo z osebnimi podatki, ki jih posredujete prostovoljno, kot je opisano spodaj;
  • vaše osebne podatke lahko pridobimo tudi od tretje osebe, to je s pomočjo orodja Google Analytics.

 

Nameni obdelave vaših osebnih podatkov

Spodaj podajamo pregled namenov in razlogov za obdelavo vaših osebnih podatkov.

Razkritje in posredovanje osebnih podatkov

Smo del Skupine Pierre Fabre in občasno bo vaše osebne podatke iz zgoraj navedenih razlogov potrebno deliti z našimi hčerinskimi podjetji.
Nobenih osebnih podatkov ne bomo prenašali izven Skupine Pierre Fabre.

SMS sporočila in elektronska pošta za namen trženja

Ni relevantno.

Hramba vaših osebnih podatkov

Na splošno velja, da vaše osebne podatke hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno za izpolnitev namenov, za katere so bili zbrani (glej tabelo zgoraj).
Informacije o povezavah, ki se zbirajo na podlagi vašega soglasja s pomočjo piškotkov in drugih sledilcev, implementiranih na naši spletni strani, so hranjeni v skladu z veljavnimi zakoni in predpisi za obdobje, ki ne presega trinajstih (13) mesecev. Za več podrobnosti glejte razdelek »Piškotki«.
V dokaz pravici ali pogodbi, bomo morda morali vaše osebne podatke hraniti v arhivirani obliki dalj časa, kot omenjeno zgoraj, da izpolnimo svoje zakonske obveznosti ali kadar to zahteva veljavni zastaralni rok.
Ko vaših osebnih podatkov več ne bomo potrebovali za zgoraj omenjene namene ali arhivsko hrambo, skladno z zakonskimi obveznostmi ali ker to zahteva veljavni zastaralni rok, zagotavljamo, da bomo le-te izbrisali ali anonimizirali.

 

Zunanje povezave

Naša spletna stran lahko ponuja povezave do spletnih strani tretjih oseb. Ker Pierre Fabre ne ureja in ne odgovarja za politiko varstva zasebnosti na spletnih straneh tretjih oseb, vam priporočamo, da se sami seznanite z njihovo politiko varstva zasebnosti. Ta politika zasebnosti velja izključno za osebne podatke, ki jih zbira naša spletna stran oziroma so zbrani med izvajanjem naših poslovnih aktivnosti.

 

Vaše pravice

V skladu z veljavno zakonodajo imate kot posameznik sledeče pravice iz varstva osebnih podatkov, delno ali v celoti:

  • pridobiti kopijo vaših osebnih podatkov skupaj z informacijo o tem, kako in na kakšni podlagi jih uporabljamo;
  • zahtevati izbris vaših osebnih podatkov (v določenih okoliščinah, kadar ni razloga za nadaljnjo obdelavo glede na namen, zaradi katerega so bili zbrani oziroma obdelani);
  • zahtevati omejitev obdelave vaših osebnih podatkov:
    • če je sporna točnost vaših osebnih podatkov;
    • če je obdelava nezakonita, a izbrisa vaših osebnih podatkov ne dovolite;
    • če vaših osebnih podatkov več ne potrebujemo, a so potrebni za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnega zahtevka;
  • zahtevati prenos vaših osebnih podatkov v strojno berljivi obliki k tretji osebi (ali k sebi), če so bili ti podatki upravičeno zbrani na podlagi vašega izrecnega soglasja ali v času izvajanja pogodbe z vami;
  • preklicati soglasje za obdelavo osebnih podatkov (če obdelava temelji na podanem soglasju).

Prav tako imate pravico vložiti pritožbo pri nacionalnem nadzornem organu za varstvo osebnih podatkov (Informacijski pooblaščenec RS).
Če bi želeli uveljaviti katero od zgoraj omenjenih pravic, nas prosimo kontaktirajte z uporabo kontaktnih podatkov spodaj. Opozarjamo vas, da lahko v tem procesu zahtevamo dokazilo o identiteti in da si pridržujemo pravico do zaračunavanja pristojbine, če se vaša zahteva izkaže za neutemeljeno ali pretirano. Na vašo zahtevo bomo skušali odgovoriti ob upoštevanju vseh veljavnih zakonskih rokov.

OPH Oktal Pharma d.o.o., Pot k sejmišču 26a, 1231 Ljubljana Črnuče
osebni.podatki@oktal-pharma.si

 

Piškotki

Piškotek je majhna datoteka, ki se lahko namesti na trdi disk vaše naprave ali na strežnik, na katerem se nahaja spletna stran. Piškotke uporabljamo za pridobitev nekaterih samodejno zbranih informacij, omenjenih zgoraj. Piškotka vam ni treba sprejeti oziroma z določenimi nastavitvami v brskalniku sami določite, katere piškotke sprejeti in katerih ne.

Na naši spletni strani uporabljamo različne tipe piškotkov za različne namene, znani pa so kot: nujno potrebni piškotki, izvedbeni piškotki, ciljni ali oglaševalni piškotki in funkcionalni piškotki. Določene piškotke nam priskrbi zunanja tretja oseba, z namenom dodajanja funkcionalnosti naši spletni strani. Le-ti so navedeni spodaj.

  • Izvedbeni piškotki: s temi piškotki izboljšujemo delovanje svoje spletne strani, tako da spremljamo, kako se naša stran uporablja in kje so potrebne izboljšave. Ti piškotki zbirajo informacije o tem, kako uporabniki uporabljajo spletno stran. Ti piškotki zbirajo informacije, ki vas ne identificirajo, temveč povedo število obiskovalcev, kako obiskovalci pridejo do naše spletne strani in katere spletne strani so predhodno obiskali.
  • Funkcionalni piškotki: ti piškotki izboljšujejo delovanje in funkcionalnost naše spletne strani, pogosto na podlagi aktivnosti uporabnikov. Na primer, ti piškotki nam omogočajo, da vsebino spletne strani prilagodimo vam osebno ali si zapomnimo vaše nastavitve.
    Spodaj je seznam piškotkov, ki jih uporabljamo na naši spletni strani.

Quantcast

  • Namen: funkcionalni piškotek, ki uporabniku prikaže pasico, ki mu omogoča, da sprejme ali zavrne piškotke orodja, imenovanega Google Tag Manager.
  • Tip piškotka: stalen.
  • Obdobje hrambe: 13 mesecev.

Če piškotke zavrnete, na vaši napravi ne bomo nastavili nadaljnjih piškotkov, razen zgoraj opisanih “funkcionalnih” piškotkov (vključno, neizogibno, s piškotkom, ki vključuje informacijo, da ob obisku spletne strani ne želite nastaviti nobenih piškotkov).
Upoštevajte pa, da bo, v kolikor odstranite ali zavrnete določene piškotke, to vplivalo na posamezne funkcije ali storitve na naši spletni strani.

 

Posodobitev politike varstva zasebnosti

Politiko varstva zasebnosti lahko občasno spremenimo tako, da je le-ta v skladu s spremembami v zakonodaji in/ ali z našimi postopki varstva zasebnosti.
Zadnja revizija: [30/01/2020]